Abonneer en ontvang onmiddelijk een gratis SlimCake!



0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
Purepea, peapure

Pure PEA

€ 37,95

Alle prijzen zijn incl. BTW

(Op voorraad)

Pure PEA

Pure Pea werd ontdekt in 1957. In 1993 ontdekte de Nobelprijswinnaar, prof. Rita Levi-Montalcini, dat Pea goed werkte tegen chronische pijn. Pure Pea is 100% puur Palmitoyethanolamide en 100% veganistisch.

  • Wordt gebruikt voor neuropathische pijn
  • Natuurlijke substantie die ook in planten wordt aangetroffen
  • 100% natuurlijk, veganistisch, combineert goed met andere remedies

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 37,95

Alle prijzen zijn incl. BTW

Gratis verzending vanaf €14.95

Achteraf betalen met Klarna

Beveiligde verbinding

Details

Wat is PEA?

PEA is de afkorting voor palmitoylethanolamide. Het is een vetzuur dat door het lichaam zelf gemaakt kan worden. Dit gebeurt vaak als reactie op een negatieve impuls, zoals het per ongeluk beschadigen van weefsel of tijdens een infectie. PEA werkt als een pijnstiller en herstelt de balans van het lichaam. Niet alleen mensen, maar praktisch alle levensvormen hebben het vermogen om deze substantie te maken als het lichaam uit balans is. De stof werd ontdekt in 1957, maar het duurde nog tot 1993 voordat de Italiaanse neuroloog Prof. Rita Levi-Montalcini ontcijferde wat het exacte effect van PEA op het lichaam is. Dit wordt beschouwd als een belangrijke ontdekking.



Waar wordt PEA in de natuur gevonden?

Aangezien PEA in vrijwel alle levensvormen wordt aangetroffen, is het verkrijgbaar in onze reguliere voeding. We vinden PEA specifiek in vlees, maar ook in eieren, soja en pinda's.



Wat betekent PEA voor ons lichaam?

Natuurlijk is het belangrijk om de oorzaak van pijn te behandelen. Maar de eerste prioriteit is vaak om de pijn te verminderen voordat de oorzaak is vastgesteld. Vervolgens zoeken we naar de beschikbare pijnmedicijnen die de farmaceutische industrie in groten getale biedt. Maar dergelijke pijnstillers zijn niet altijd zo onschuldig als sommigen ons willen laten geloven. PEA is een natuurlijke substantie in het lichaam en biedt dus interessante mogelijkheden. PEA remt infecties en bevordert natuurlijke genezing. Het werkt op basis van zelfgenezing.



Geschiedenis:

PEA werd voor het eerst beschreven in 1957. Het was toen al duidelijk dat deze natuurlijke stof invloed had op het tegengaan van infecties. PEA werd in 1975 voor het eerst voorgesteld als pijnstiller. Dankzij het baanbrekende werk van prof. Rita Levi-Montalcini in 1993 weten we nu veel meer over PEA. Ze ontdekte wat PEA in het lichaam doet, dus we weten nu precies waarom het nuttig is als voedingssupplement. Sindsdien zijn tientallen studies uitgevoerd naar de effecten van PEA in de hele wereld. De meeste van deze studies werden echter gepubliceerd in Italië en Spanje en er was zeer weinig Engelse documentatie over beschikbaar. Toen PEA in 2010 beschikbaar kwam als voedingssupplement, konden er meer gedocumenteerde gegevens van deze stof worden gevonden. Tegenwoordig zijn er honderden wetenschappelijke artikelen over PEA, die het effect van deze stof documenteren. Hiertoe behoort ook een grote studie van 636 mensen met ernstige chronische pijn. In 2011 bereikte PEA een 'number needed to treat' (NNT) van 1,5. Dit cijfer beschrijft het aantal mensen dat een bepaalde stof gebruikt en daarmee het gewenste resultaat bereikt. Een NNT van 1,5 betekent dat het voor elke tweede persoon effectief is.



De exacte toepassing:

Vrijwel elk organisme is in staat om PEA zelf te produceren in de lichaamscellen. Dit geldt zelfs voor eencellige organismen. Op dezelfde manier is het net zo gemakkelijk om de stof opnieuw af te breken, afhankelijk van de vereisten. Het PEA-molecuul bestaat uit palmitinezuur en diethanolamide. Deze vetzuren die PEA vormen, maken deel uit van het celmembraan en worden, met de hulp van het FAAH-enzym, opnieuw in deze delen afgebroken en door het celmembraan geabsorbeerd. Normaal produceren onze cellen PEA indien nodig. De cellen worden geactiveerd als er een infectie, stolsel of schade aan de zenuwen is. Zodra PEA wordt gegenereerd, verbetert het probleem. Het remt infectiemoleculen en maakt bovendien vrije radicalen onschadelijk. Vrije radicalen kunnen schade aan het lichaam veroorzaken.



Hoe wordt PEA gebruikt?

PEA is verkrijgbaar als een crème en als een voedingssupplement. In voedingssupplementvorm moet men ervoor zorgen dat de zuiverste vorm van de stof wordt ingenomen. Dat betekent dat de stof niet mag worden gemengd met andere materialen. PEA in zijn puurste vorm is het meest effectief. Meer dan een miljoen mensen hebben PEA al als pijnstiller gebruikt. Ze rapporteren positieve resultaten, die soms beter zijn dan met conventionele pijnstillers. Omdat PEA een lichaamssubstantie is, zijn er bovendien geen bijwerkingen. PEA kan ook zonder enig probleem met andere medicijnen worden ingenomen. Als pijnmedicatie voor chronische pijn, is het het beste om PEA in verdeelde doses gedurende de dag in te nemen. Drie maal daags 400 mg wordt aanbevolen. Normaal gesproken is het effect al binnen enkele dagen merkbaar. Als de pijn na een paar weken niet merkbaar is verdwenen, kan de dosis worden verhoogd naar 6 x 400 mg. Als er na drie of vier maanden nog steeds geen resultaat is, liggen de oorzaken ergens anders. Af en toe wordt de stof door het lichaam niet gemetaboliseerd.



Waarom PEA in plaats van gewone pijnstillers?

Er zijn veel verschillende pijnstillers. Mensen die veel pijn lijden door een chronische ziekte of handicap, hebben de neiging om naar een remedie te grijpen, ongeacht of het meer schade aanricht of niet. Het is dus raadzaam om voorzichtig te zijn met de aangeboden remedies. Sommige remedies verminderen de pijn maar beschadigen het lichaam, vooral als ze regelmatig gedurende een lange tijd worden ingenomen. Meer dan driekwart van alle Nederlanders neemt soms pijnstillers. Hoofdpijn, rugpijn en gewrichtspijn zijn de meest genoemde redenen. Soms veroorzaakt het pijnmedicijn het tegenovergestelde effect. Als het lichaam eenmaal gewend is aan de medicatie, kan een gebrek daaraan tot hoofdpijn leiden. De hoofdpijn wordt dan niet veroorzaakt door de hoofdpijn zelf, maar door een gebrek aan pijnmedicatie. Pijnstillers zijn ook vaak de oorzaak van maag-/darmklachten. Ze beschadigen de membranen van het spijsverteringskanaal. Dit veroorzaakt een reeks schadelijke gevolgen. Omdat PEA een lichaamssubstantie is, komen al deze complicaties niet voor.

Ingrediënten:

3 capsules bevatten: Palmitoylethanolamide 1200 mg. Ingrediënten: Palmitoylethanolamide, Hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige capsule).
Gegarandeerd vrij van: gluten, soja, lactose, conserveermiddelen en synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs.


Voedingswaarde per dosering: 3 Vega-capsules
Palmitoylethanolamide1200mg

Gerelateerde producten